Despre noi

10 ani de CS Sport4fun

Sport4fun inseamna: munca-profesionalism-seriozitate, experienta și rezultate.

Secții:

-2 ramuri sportive afiliate la federațiile naționale de specialitate ( Tenis și Schi).

Antrenori:

– o echipa de profesori-antrenori calificati, implicați, cu dragoste pentru profesie, afiliați la organizații profesionale naționale și internaționale( PTR, GPTCA, AMPSR,ISIA)Mihai Gavra, Petru Merghes, Narcis Varan, Andrei Sebesan, Sergiu Margauan, Sasa Bodeanu, Gabriela Luca, Alexandru Arjoca, Mihai Obrejan, Krisztian Barna)

Sistem metodic:

– un sistem metodic adaptat cerințelor și nevoilor actuale in tenis, o linie metodica proprie cu un sistem de evaluare obiectiv care produce rezultate la tenis și schi.

Sportivi:

– o echipa de sportivi dedicați și implicați in procesul de performanța, 25 jucatori legitimați FRT care participa la competiții naționale și internaționale,( Dica Nini, Alessia Ciuca, Ciobica Sofia, Merghes Patricia, Gaspar Angela,Haiduc Rares, Anca Isac, Bianca Marinescu, Horia Marinescu, Radu Tudor, Anamaria Haiduc, Serban Babeti, Denisa Varzaru, Andreea Olariu, Stefania Merghes, Carla Andreescu, Ana Bejinariu, 7 sportivi legitimați FRSB , 5 sportivi in loturile naționale de tenis, 2 sportivi in loturile olimpice in 2017, 230 membrii activi care participa la activitățile și evenimentele desfășurate de club.

Organizare competiții:

An de an organizam 2 competiții de tenis din calendarul FRT, devenite deja tradiționale Cupa Sergio Tacchini Watches , Cupa San Marco și o competiție de Trail Running -Run4fun Herneacova care a atras la start sute de competitori Adulți și copii.

Misiune:

Nu in ultimul rând Sport4fun este mare familie care înțelege valorile educaționale reale și educația prin sport, care înțelege ca educația nonformala este o componenta de baza in formarea copiilor. Totodata cei care șlefuiesc și modelează calitatile fizice, tehnice și psihoemotionale ale copiilor sunt dascăli cu o temeinica pregătire profesională , o vasta experienta și rezultate.

Privim cu încredere spre viitor cu dorința de perfecționare continua și obiective îndrăznețe.

Sport4fun Team

Sport4Fun …..distracţie şi performanţă

De ce Sport4fun ? Aparent conceptul de distracţie asociat cu performanţa sportivă este destul de greu de înţeles, dar de cele mai multe ori, este motivul pentru care copiii încep să practice sportul. Mesajul inconștient este că sportul nu este menit să fie distractiv, este o muncă grea şi serioasă. La vârsta de 12-13 ani copiii încearcă să fie perfecţi, se preocupă de probleme legate de anxietate , încredere scazută, 70% dintre ei renunţând la sport şi asta nu numai datorită faptului că nu se distrează ci şi faptului că sunt preocupaţi de problemele adulţilor şi nu au capacitatea să le gestioneze. Distracția este o trăsătura a copilăriei, jocul , voia bună, sunt ingrediente de bază în procesul de învăţare şi progres în activităţile clubului nostru.

Dacă la început în anul 2009 a fost ” 4fun” iata că după 8 ani de activitate am ajuns cu Sport4fun în top 10 cluburi de tenis din România. Titlu a fost oferit de Federatia Română de Tenis în cadrul Galei Tenisului în anul 2017 pentru rezultatele obţinute de sportivii şi antrenorii noştri. Anul 2017 fiind cu certitudine cel al marilor reuşite.
Clubul Sportiv Sport 4 Fun Timisoara a luat fiinţă în anul 2009 din dorinţa de a promova exerciţiul fizic în rândul copiilor şi tinerilor,de a promova practicarea jocului de tenis si a schiului într-un cadru organizat şi sub îndrumarea unor profesori competenţi şi reponsabili, veritabili pedagogi cu o bună pregatire multidisciplinară şi o bogată experienţă. Clubul este afiliat la Federaţia Română de Tenis din anul 2009 si la Federaţia Română de Schi şi Biatlon din anul 2018.
În contextul în care sedentarismul a devenit un flagel, relaţionarea a devenit de cele mai multe ori virtuală, gadget-urile ocupă mai tot timpul, iar contactul cu natura este din ce in ce mai rar, C.S. Sport4Fun Timişoara promovează mişcarea, un stil de viaţă sănătos, aplică principiile educaţiei prin sport, bucuria, munca, profesionalismul, seriozitatea fiind trăsături care ne caracterizează.

 • Obiective
 • promovarea exerciţiului fizic şi promovarea practicării tenisului și schiului la toate grupele de vârstă
 • organizarea unui sistem de iniţiere în tenis și schi care dă posibilitatea unui număr mare de copii să capete noţiunile de bază, cu posibilitatea ca cei mai talentaţi şi merituoşi să acceadă la grupele de performanţă
 • antrenarea şi pregătirea sportivilor pentru participarea la competiţiile sportive de tenis și schi organizate de (FRT, TE, ITF, FRSB)
 •  educarea prin sport a tinerei generaţii, formarea deprinderii de a practica exerciţiul fizic regulat sub diferite forme de manifestare (tenis, ski, drumeţie) şi deprinderea unui mod de viaţă echilibrat.
 •  încurajarea conştientizării valori educative a mişcării fizice desfăşurate în cadrul organizat, prin organizarea de competiţii şi întâlniri sportive, cursuri, seminarii
 •  promovarea unor valori umane prin sport asigurând dezvoltarea unor cunoştinţe şi competenţe care să permită tinerilor dezvoltarea capacitaţilor fizice, creşterea toleranţei la efort, precum şi dezvoltarea spiritului de echipă, a spiritului de fair-play şi a competitivităţii
 • desfăşurarea unor activităţi recreeative pentru membrii clubului şi familiile acestora
 • organizarea de stagii de pregatire montană ( antrenamente de pregatire fizică generala, drumeţii montane, mountainbike,rafting, nordic walking,).
 • organizarea de tabere de schi (cu antrenamente de pregatire fizică generală şi lecţii de ski)
  Formăm o echipă tânără de profesori-antrenori cu calificare şi atestate recunoscute pe plan naţional si internaţional, care îmbină dragostea pentru profesie cu dorinţa de perfecţionare continuă.

Secții
1) Tenis de câmp – coordonată de 4 antrenori la tenis ( Petru Merghes, Mihai Gavra, Narcis Văran),
2) Schi – 10 monitori la schi (Petru Mergheş, Narcis Văran, Andrei Sebeşan, , Sergiu Margăuan, Alexandru Arjoca, Gabriela Luca, Saşa Bodeanu, Mihai Obrejan, Krisztian Barna), preparatori fizici (Petru Mergheş)- kinetoterapeut (Petru Mergheş), medic Dan Gaiţă, psiholog Mihaela Pascu.

Prin toate activităţile pe care le desfăşurăm contribuim la dezvoltarea copiilor in plan bio-psiho-social, pregătim sportivii pentru a performa în tenis şi schi, dar mai ales în viaţă.