Cursuri schi

Taberele de schi Sport4Fun sunt destinate tuturor categoriilor de vărstă  începand cu copii de gradiniţă şi terminând cu adulţii cu condiţia să fie membri  ai clubului nostru.Taberele noastre  au un program şi o metodică adaptată vârstei şi  nivelului de pregătire  prezentate în Certificatul Nivel Tehnic Schi Alpin  în concordanţă cu metodica predării schiului elaborată Asociaţia Monitorilor Profesionişti de schi din România afiliată la ISIA,  Asociația Națională a Școlilor de Schi din România și Asociația Monitorilor de Schi din România. Învăţarea schiului se face prin joc, iar  pe lângă practicarea schiului, copiii deprind aspecte legate  de socializare şi integrare, de lucru în echipă, disciplina, încredere, ambitie, vointa si satisfacție. Punem suflet în toate activităţile pe care le intreprindem cu copiii, promovăm si aplicăm principiile educaţiei prin sport, munca în echipă, respectul reciproc prietenie, toleranță.

 

Taberele de schi se desfaşoara în perioada vacanţelor, în Austria si Italia, având o durată de 6 zile. Cursurile de schi se desfăşoară pe grupe- niveluri (novice, dinamic,expert), subgrupe-subniveluri(bronz, argint, aur). Ședințele de pregătire pe pârtie sunt de 4 ore pe zi cu o pauză de o ora la prânz. Grupele  de schi sunt  nivel de pregătire şi grupe de vârstă, astfel organizăm: 3 grupe nivel Novice(Narcis Varan,Luca Gabriela, Mihai Obrejan), 3  grupe nivel Dinamic ( Şasa Bodeanu, Margăuan Sergiu, Alexandru Arjoca) si 3 grupe nivel  Expert  (Ionut Silinc, Petru Mergheş, Andrei Sebeşan).

Sistem metodic schi alpin.

   Tehnica de bază a schiului alpin reprezintă un ansamblu de procedee tehnice cu complexitate variabilă a căror succesiune metodică generează achiziţia de deprinderi motorii specifice, care permit alunecarea pe terenuri acoperite cu zăpadă în scop formativ, sau recreativ. Pentru a-şi asigura echilibrul la coborâre, schiorul trebuie să se familiarizeze, în alunecare, cu variaţiile presiunilor pe care le va percepe la nivelul picioarelor, acestea fiind baza reflexelor de echilibru. Din anul 2016, Şcoala noastră de schi foloseşte un sistem metodic descris in Certificatul Nivel Tehnic Schi Alpin ce conţine, elementele tehnice  corespunzătoare fiecarui nivel și punctele acordate pe fiecare tip de pârtie.

Echipament de schi necesar: schiuri, clăpari, beşe, cască, ochelari,manuşi,costum de schi imbrăcaminte . Beţele nu sunt obligatorii la grupa Novice-bronz .

Evaluarea cursanţilor  conform Certificatului nivel tehnic schi alpin.

La finalul taberei cursanţii vor fi evaluaţi  din punct de vedere tehnic de catre profesori pentru acordarea punctelor  si a diplomei de absolvire a Şcolii de schi Sport4Fun Timişoara. Pentru aceasta vom folosi ghidul de evaluare pe puncte din Certificatul de Nivel Tehnic  Schi Alpin ce reprezinta paşii  necesari pentru a învăţa, consolida şi  perfecţiona tehnica de schi. Elementelor tehnice sunt testate  pe (pârtie școală, albastră, roșie, neagră, zăpadă mare și denivelări) Odată ce acumulează punctajul maxim corespunzător  nivelului exersat, schiorul promovează la nivelul următor şi primeşte insigna corespunzătoare nivelului promovat.  Totodată la finalul stagiului toate grupele de schiori participă la concursul de Slalom Uriaș. Tabăra de schi se încheie cu un moment festiv, premierea schiorilor.

Taberele noastre au la baza respectul pentru natură, promovarea toleranţei , a respectului reciproc, a spiritului  de echipă şi al educaţie prin sport.