CS Sport 4 Fun Timisoara

Cursuri Tenis

Ne adresăm tuturor categoriilor de vârstă (copiilor, tinerilor dar şi adulţilor). Tenisul este un joc şi o formă de practicare a exerciţiului fizic, şi trebuie privit ca atare.

Iniţiere

Jocul de tenis trebuie început înca din frageda copilărie, 4-6 ani, în această etapă , metodele şi mijloacele de antrenament (suprafaţa, fileu, mingile, racheta) sunt adaptate varstei copiilor, minitenisului.

Grupele de iniţiere sunt de 2-4 copii, durata antrenamentelor este de 1 oră, de 2 ori pe săptămână. Cursurile de iniţiere sunt coordonate de antrenori cu dragoste pentru copii şi profesie.
În această etapă se pune accent pe dezvoltarea motricităţii sub formă de joc, formarea deprinderilor corecte , angajament, plăcerea de a juca tenis.

Performanţă

În grupele de performantă vor accede copiii cu calităţi deosebite (fizice, tehnice şi mentale) care să-i recomande pentru sportul de performanţă şi înalta performanţă.

După o selecţie în faza de iniţiere, la vârsta de 8-10 ani, numărul de antrenamente crește la 4-6 antrenamente pe săptamană de câte 1 ora 30, în funcţie de capacitatea fizică şi mentală a copilului. Grupele de antrenament vor fi de 2-3 copii, introducandu-se şi antrenamente individuale în anumite stadii ale pregătirii. Pe lângă creşterea volumului, intensităţii şi complexităţii antrenamentului tehnico-tactic, ca o necesitate în această etapă se va pune un accent deosebit pe antrenamentele de pregatire fizică generală şi specifică.

La vârsta de 12-14 ani copiii vor fi angrenaţi în competiţii naţionale şi interanţionale după un calendar competiţional bine stabilit .

Copiii cu rezultate deosebite în competiţiile naţionale şi internaţionale vor participa la stagii de pregatire în academii de tenis din strainătate.

Metodica predării în lecțiile de antrenament este în concordanță cu cerințele actuale ale tenisului având ca și ghid metodica elaborată de FRT și în special de PTR (Professional Tennis Registry).

Sport_For_Fun_03_Cursuri_Teniss