CS Sport 4 Fun Timisoara

Tehnica Carve

Reprezintă poate cea mai provocatoare tehnică pe o pârtie de schi. Cheia constă în a-ți lăsa schiurile să facă acest lucru, folosindu-te de designul lor pentru a tăia virajele. Schiurile de carving permit acest lucru gratie construcției specific mult studiate.

Dacă înainte era nevoie de un mare effort pentru a obtine un viraj și ore de antrenament pentru a dezvolta această tehnică, acum o pereche bună de schiuri carve permite acest proces oricarui schior care dorește să realizeze acest lucru. Trebuie reținut faptul că feicare viraj trebuie condus fără a grabi ieșirea din ocolire, altfel cozile schiurilor vor intra în derapaj. Fiecare etapa a virajului trebuie abordata specific: la început, trebuie evitata intrarea în derapaj; în timpul virajului trebuie potrivită raza curburii cu forțele care acționează asupra schiurilor și la sfârșit trebuie controlată tendința cozlior de a intra în derapaj. Consolidarea tehnicii prin pregatirea specifică, are în vedere urmatoarele elemente de bază:

Forță
Schiurile, mușchii și gravitația trebuie utilizate în armonie. Schiorul trebuie conștientizat de forțele din timpul ocolirilor și mișcările corpului care se balansează dinamic pentru a le opune rezistență ușor.

Precizie
Schiurile urmăresc exact traseul dorit, prin efectuarea de viraje linie care nu sunt deviate de terenul accidentat. Corpul este precis în mișcări, nu-și pierde echilibrul și nu trebuie să supracompenseze fără sens.

Relaxare
Concentrarea trebuie orinetată spre două lucruri: terenul și modul în care se schiaza (senzații). Mușchii principali sunt încordați (nu contractați) în timpul fiecarei ocloliri, în timp ce mșchii care nu sunt implicați în ocolire sunt relaxați, gata să răspundă dacă este necesar pentru echilibrare.

Caracteristici ale tehnicii carve:

  • Paralelism în ocolire
  • Mărirea poligonului de susținere prin poziția depărtată a schiurilor
  • Presiune uniformă
  • Elementul declanșator al ocolirii îl reprezintă “construcția schiului”
  • Angulație specifică
04_Tehnica Carve
Sport_For_Fun_04_Tehnica_Carvee