CS Sport 4 Fun Timisoara

Despre Taberele de Schi

“Iarna munții te îmbie,
Hai pe pârtii an de an!
Schiul e o bucurie
Când ești membru Sport 4 Fun.”

–catren prof. Cornelia Editoiu

Am început să organizăm tabere de schi încă din anul 2000 din dorința de a promova această formă deosebită de mișcare, conștienți fiind de beneficiile mișcării la altitudine, într-un mediu curat și sănătos și de efectele formative ale taberelor sportive pentru copii în plan bio-psiho-social. Primele tabere de ski le-am organizat în stațiunea Straja între anii 2000 – 2005, iar din anul 2006 organizăm tabere în Austria și Italia.

Schiul face parte din sporturile de iarna şi este dedicat celor cărora le place peisajul montan, sentimentul de aventura, senzatia oferita de excesul de adrenalină şi nu în ultimul rând plăcerea de a aluneca cu viteză. Pentru a practica schiul în siguranță, în zone adecvate, conforme cu nivelul de pregătire, este necesar sa fim informați despre regulile univesale ale muntelui, despre regulile de comportament pe pârtii şi deplasarea pe instalații. Doar astfel putem petrece vacanța sau concediul într-un mod plăcut şi sigur practicând schiul.

În cei 14 ani de experianță am instruit sute de copii și adulți, contribuind la educare lor prin sport pentru sănatate, la deprinderea, consolidarea și perfecționarea tehnicii în schiul alpin și nu în ultimul rând la petrecerea împreună a unor vacanțe frumoase.

Taberele de ski Sport4Fun sunt destinate tuturor categoriilor de vârsta începând cu copiii de gradiniță și terminând cu adulții.

Taberele noastre au un program şi o metodică adaptată vârstei și nivelului de pregătire în concordanță cu metodica predării schiului elaborata de Asociația Națională a Școlilor de Schi din România și Asociația Monitorilor de Schi din România într-un concept național, unitar numit Școala Română de Schi. Experiența ne-a ajutat să alegem metode și mijloace optime pentru învațarea, consolidarea, perfecționarea tehnicii din schiul alpin. Învăţarea schiului se face prin joc, iar pe lângă practicarea schiului, copiii deprind aspecte legate de socializare şi integrare, de lucru în echipă, disciplină, încredere, ambiție. Punem suflet în toate activităţile pe care le întreprindem cu copiii în tabără şi încercăm pe cât putem să-i facem mai prietenoşi si mai uniţi, mai ordonaţi organizați și disciplinați.

Taberele de ski se desfaşoara în perioada vacanțelor, în Austria și Italia, având o durată de 7 zile. Cursurile de ski se desfăşoară pe grupe (începatori, medii şi avansați) , la finalul perioadei de pregătire, cursanții având posibilitatea să se întreacă la concursul de ski.

Sport_For_Fun_01_Despre_Tabere_Schiii

Sport_For_Fun_01_Despre_Tabere_Schi

Clubul Sportiv Sport4Fun pune la dispoziţia cursantilor o echipă de profesori tânără, dinamică cu experienţă de 14 ani în organizarea taberelor de ski și atestate recunoscute pe plan național și internațional.

Ședințele de pregătire pe partie sunt de 4 ore pe zi cu o pauză de o oră la prânz. Grupele de schi sunt formate pe grupe de vârstă și nivel de pregătire, astfel: două grupe de inițiere ”albastru” (Narcis Varan, Cosmin Ciorman), 2 grupe de nivel intermediar ”rosu” ( Petru Merghes, Andrei Sebesan) și 2 grupe de nivel avansat ”negru” (Alexandru Seitan, Ionut Silinc). În ceea ce privește metodica predării schiului, suntem adepții metodei de învațare directa (fara plug) pentru grupele intermediare obiectivul principal este trecerea de la ocolirea cu schiurile paralele la tehnica carve, iar pentru grupele de avansati, consolidarea și perfecționarea tehnicii carve.

Echipament de schi necesar: schiuri, clăpari, bețe, cască, ochelari, manuși, costum de schi, îmbracaminte. Bețele nu sunt obligatorii la grupa de inițiere.

Taberele noastre au la bază respectul pentru natură, promovarea toleranţei, a respectului reciproc, a spiritului de echipă şi a educaţie prin sport.